Zo werkt een online autoveiling bij FleetSelect

Auto’s inkopen op onze online autoveiling is niet alleen heel voordelig, het is ook erg gemakkelijk. Zeker als u weet hoe wij werken. Bekijk de video’s om te zien hoe het kopen van een auto bij FleetSelect werkt.

Auto kopen bij FleetSelect Online Autoveilingen

Een auto kopen op de online autoveilingen van FleetSelect is eenvoudig en snel. Wanneer u zich heeft aangemeld bij FleetSelect, ontvangt u inloggegevens per e-mail. Wanneer u zich inlogt, kunt u alle aangeboden auto’s bekijken zonder dat hier verplichtingen aan zijn verbonden. Bekijk hieronder de werkwijze van FleetSelect Online Autoveilingen. Heeft u nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Hoe koop ik een auto?
  • U biedt op een auto;
  • De auto wordt al dan niet aan u verkocht;
  • U ontvangt de factuur binnen twee werkdagen;
  • De betaling dient binnen twee werkdagen plaats te vinden;
  • Na ontvangst van de betaling wordt de auto binnen drie werkdagen bij u afgeleverd;
  • Controleer de auto bij ontvangst, eventuele afwijkingen kunnen tot 48 uur na aflevering bij ons gemeld worden;
  • Het kentekenbewijs zal binnen vijf werkdagen na verkoop bij u bezorgd worden.
Bieden en kopen

U kunt aangeboden auto’s bekijken zonder dat daar verplichtingen aan zijn verbonden. Iedere auto is voorzien van een uitgebreid inspectierapport. Auto’s met het label “Nu in de verkoop” worden aan alle kopers aangeboden. Biedingen en prijzen op auto’s zijn altijd inclusief BTW (tenzij anders aangegeven). Voor een grijs kenteken geldt dat de geboden prijs exclusief BTW is.

U kunt de auto van uw keuze op twee manieren bekijken en kopen:

Veilingen: Hier staan auto’s een aantal dagen in. U kunt zelf een bod uitbrengen. U ziet direct wat het hoogste bod is en kunt desgewenst uw bod verhogen. Ook kunt u een biedagent inschakelen: dit is een mogelijkheid om toch te bieden zonder dat u steeds online bent.

Overzicht van veilingen: In de autoveilingen van FleetSelect worden auto’s per opbod verkocht. In de autoveiling agenda staat aangegeven wanneer een veiling plaatsvindt. Meebieden? Op het starttijdstip van een veiling klikt u op “START VEILING” en ziet u de veiling. Het veilen van een auto duurt maximaal 3 minuten. U kunt het gevraagde bedrag bieden door op de biedknop te klikken. Met rood of groen wordt aangegeven of u het hoogste bod heeft op dat moment. Bekijk tutorial 

Betaling en facturatie
Wordt u een auto gegund? Dan komt deze op de status “Betalingen” te staan. Door op het factuurbedrag te klikken ziet u op de factuur exact wat u dient te betalen en aan welke partij.

 

Hoe werkt een online autoveiling?